English
اطلاعات تماس
 
تلفن: 88793745
نمابر: 88793745
آدرس دبیرخانه: تهران، میدان ونک چهارراه جهان کودک خیابان شهیدی کوچه سپر پلاک 1
پست الکترونیکی: anjoman.probiotic@gmail.com
کد پستی: 1518716513
مشاهده خبر
مقاومت میکروبی به یکی از پر اهمیت ترین مسائل بهداشت عمومی

به گزارش ایفدانا، دکتر بهرام دارایی در پیامی به مناسبت آغاز هفته آگاه‌سازی داروهای آنتی میکروبیال آورده است:

 

سازمان جهانی بهداشت، از تاریخ ۱۸تا ۲۴نوامبر را هفته جهانی آگاه سازی داروهای آنتی میکروبیال و پیشگیری از مقاومت میکروبی نامگذاری کرده است.

 

با توجه به اولویت بحث پیشگیری از ایجاد مقاومت میکروبی خصوصا در شرایط همه‌گیری بیماری کرونا، ضروری است در همراهی با سازمان جهانی بهداشت مانند سالهای گذشته، بر موضوع منطقی سازی تجویز و مصرف داروهای آنتی میکروبیال در هفته مذکور تمرکز شود و آموزش های لازم از طریق رسانه ها ارائه شود.

 

داروهای آنتی میکروبیال ترکیبات با ارزشی هستند که با ادامه روند فعلی در مصرف آن‌ها، متاسفانه  در آینده نزدیک به دلیل بروز مقاومت میکروبی، دسترسی به آنها محدود شده و داروهای موثر فعلی، دیگر بر روی میکروب‌ها اثری نخواهند داشت.

 

مقاومت میکروبی به یکی از پر اهمیت‌ترین مسائل بهداشت عمومی از منظر سازمان بهداشت جهانی تبدیل شده است. حفظ و نگهداری از این منابع ارزشمند، نیاز به اقدامات سریع، موثر و همه جانبه سازمان و نهادهای مرتبط با موضوع و  گسترش فرهنگ مصرف و تجویز دارو برای توجه ویژه جامعه دارد.

 

با شروع فصل سرما و شیوع عفونت‌های تنفسی، یکی از مواردیکه می بایست به آن توجه داشت این است که اولا بهداشت فردی باید با جدیت رعایت شود و در صورت ابتلا به برخی بیماری‌های ویروسی شایع مانند سرماخوردگی، آنفولانزا و همچنین بیماری کرونا، نیاز به مصرف آنتی بیوتیک نمی باشد مگر آنکه همزمان با عفونت ویروسی، عفونت باکتریایی همراه شده باشد. بنابراین در صورتی که اقدامات پیشگیرانه لازم صورت نگیرد و به اصول تجویز و مصرف منطقی داروهای آنتی باکتریال توجه نشود، استفاده بیش از حد از آنتی بیوتیک‌ها، منجر به گسترش مقاومت میکروبی خواهد شد.

منبع: سازمان غذا و دارو
تاریخ انتشار: 1400/08/24 - 11:18
شناسنامه انجمن

با توجه به اهميت جهان‌شمول پروبيوتيك‌ها و در راستاي چشم‌انداز ايران 1404، جاي آن بود كه در كشور ما نيز انجمن علمي‌اي در خور و كارآمد تشكيل شود تا در تمامي جنبه‌هاي پيش از توليد فرآورده‌ (جنبه‌هاي ميكروب‌شناختي و زيست‌فناوري)، توليد فرآورده تا مصرف‌ (فناوري غذايي، فناوري دارويي، بازاريابي و فروش) و پس از توليد فرآورده (باليني و شبيه‌سازي‌شده‌ي باليني) فعاليت داشته و با بخش‌هاي مربوط داخلي و بين‌المللي به تعامل بپردازد.