English
اطلاعات تماس
 
تلفن: 88793745
نمابر: 88793745
آدرس دبیرخانه: تهران، میدان ونک چهارراه جهان کودک خیابان شهیدی کوچه سپر پلاک 1
پست الکترونیکی: anjoman.probiotic@gmail.com
کد پستی: 1518716513
مشاهده خبر
لزوم افزودن تولید انواع پروبیوتیک به اولویت های موسسه تحقیقات شیلاتی کشور

به گزارش سرويس اقتصادي آريا،  دکتر محمد پورکاظمي گفت: در حال حاضر ميزان مصرف آبزيان در کشور حدود 11 کيلوگرم به ازاي هر نفر است که اين عدد در کشورهاي پيشرفته به بيش از 24 کيلوگرم مي رسد.
وي  با اشاره به اينکه متوسط مصرف آبزيان در جهان، 20.3 کيلوگرم تخمين زده مي شود، افزود: براي رسيدن مصرف ماهي به اين مقدار در ايران، حداقل بايد 773 هزار و 500 تن به توليد فعلي اضافه شود؛ آن هم به شرطي که شمار جمعيت به مقدار کنوني باقي بماند.
رئيس موسسه تحقيقات علوم شيلاتي کشور عنوان کرد: براي محقق شدن چنين شرايطي، نمي توان به اميد افزايش صيد نشست؛ زيرا توان اکوسيستم ها در حدي نيست که جوابگوي نياز مصرف باشد. بنابراين راهي به جز آبزي پروري، باقي نمي ماند. اين در حالي است که کشور ما در منطقه اي نيمه خشک قرار گرفته و بحران آب در آن جدي است؛ به گونه اي که کارشناسان معتقدند مصرف آب بايد به نصف مقدار فعلي برسد. به همين دليل، مهمترين راهکار براي افزايش توليد آبزيان، پرورش ماهي در قفس است.
پورکاظمي با بيان اينکه موسسه تحقيقات علوم شيلاتي کشور، به عنوان يک موسسه پيشرو در بحث توسعه پرورش ماهي در قفس، اقدامات موثري را انجام داده است، افزود: انجام مطالعات، نظارت و پايش، تقويت کادر متخصص و ايجاد پل ارتباطي بين بخش تحقيقات، دانشگاه ها و بخش خصوصي از مهمترين فعاليت هاي کلان اين موسسه است که جزو اولويت هاي کاري آن محسوب مي شود.
تدوين برنامه جامع براي 15 سال آينده، تنوع بخشي گونه اي، امکان سنجي محل هاي مناسب، نوع سازه، اقتصاد و بازار توليد، ظرفيت سازي براي آموزش، تجهيز و تکميل زيرساخت ها و مهمتر از همه ترويج و انتقال يافته هاي علمي، از ديگر مواردي بود که دکتر پورکاظمي به عنوان فعاليت هاي موسسه تحقيقات علوم شيلاتي کشور به آن اشاره کرد.
به گفته وي، محققان علوم شيلاتي کشور براي 5 سال آينده 171 پروژه تحقيقاتي، 98 برنامه آموزشي و 70 هزار برنامه ترويجي در زمينه پرورش ماهي در قفس تدارک ديده اند. البته طرح توليد 100 هزار ماهي سوف و 100 هزار بچه ماهي آزاد براي سال 97-98، تشکيل بانک ژن ماهي آزاد، معرفي ماهي سفيد به قفس که مراحل تحقيقاتي را طي مي کند، توليد انواع پروبيوتيک ها و واکسن ها، پايش آلودگي هاي دريايي و مديريت پرورش، بهداشت و بيماري ها از ديگر مواردي است که بايد به فعاليت هاي گفته شده و اولويت دار موسسه اضافه شود.
رئيس موسسه تحقيقات علوم شيلاتي کشور در پايان با اشاره به اينکه صنعت پرورش ماهي در قفس، صنعتي نوپا در ايران محسوب مي شود، گفت: اين موسسه با تدوين اصول علمي، تعيين استانداردها و ضوابط مربوط به هر اکوسيستم در نظر دارد دانش فني کل زنجيره از توليد تا بازار را بومي سازي کند تا ضمن اينکه بخش خصوصي به بيشترين سود مي رسد، مصرف کننده نيز از پروتئين باکيفيت و سالم مطابق با استانداردهاي جهاني بهره مند شود.

خبرگزاری آریا

منبع: خبرگزاری آریا
تاریخ انتشار: 1397/09/21 - 16:26
شناسنامه انجمن

با توجه به اهميت جهان‌شمول پروبيوتيك‌ها و در راستاي چشم‌انداز ايران 1404، جاي آن بود كه در كشور ما نيز انجمن علمي‌اي در خور و كارآمد تشكيل شود تا در تمامي جنبه‌هاي پيش از توليد فرآورده‌ (جنبه‌هاي ميكروب‌شناختي و زيست‌فناوري)، توليد فرآورده تا مصرف‌ (فناوري غذايي، فناوري دارويي، بازاريابي و فروش) و پس از توليد فرآورده (باليني و شبيه‌سازي‌شده‌ي باليني) فعاليت داشته و با بخش‌هاي مربوط داخلي و بين‌المللي به تعامل بپردازد.